Att anlita en svetsare som kan

07 april 2020 lily_hansen

Har du koll på hur hårda tester och prov en svetsare går igenom för att få arbeta med licenssvetsning? För att kunna utföra ordentliga svetsjobb behöver du en mängd olika certifieringar eftersom det är så många säkerhetsaspekter inblandade. Bland annat ska du ha klarat ISO för kvalitetskrav vid smältsvetsning av metalliska material och hur du skapar bärande delar med hjälp av stål och aluminium. För att en svetsfog ska vara säker och hållbar får den inte innehålla luftbubblor – hade du koll på det?

 

Materialval för enkelhet

Ofta när du bygger något väljer du kanske att bygga av trä för att det är enkelt och du känner att det är hanterbart – det är något du känner till. Om du däremot är eller känner någon som  är utbildad licenssvetsare så kan du skapa helt andra typer av byggnationer och stålkonstruktioner som har en annan typ av bärighet. Förutom helt nya konstruktioner behöver du kanske anlita en licensierad svetsare för att reparera skadade konstruktioner. Har en maskin gått sönder eller behöver du svetsa samman några rör, boka då en svetsare för jobbet.

 

 

Industri och privat

Att anlita svetsare är troligen inget du gör varje dag och det är vanligast att de är verksamma inom industrin och jobbar för andra företag med många maskiner som behöver konstrueras eller repareras. Licenssvetsning i Jönköping kan också komma på tal när stora nybyggnationer är på gång eller om en bro behöver repareras eller stärkas upp. Denna typ av konstruktioner behöver all bärighet en svetsfog kan tillföra. Då är det viktigt att svetsaren har alla certifikat och stor erfarenhet av att sammanfoga i olika typer av material. Oavsett så är det en god sak att ha svetsarna i bakhuvudet, för förr eller senare kommer du att få behov av deras kunskap och erfarenhet och då slår du garanterat en signal.

Fler nyheter