Även en tennisklubb kan köpa padelbana

29 juni 2022 lily_hansen

editorial

Tennisklubben i Borås hade lite problem med tillväxten. Visst fanns det fortfarande äldre motionärer som spelade en gång i veckan eller så. Det var de som hade fastnat för tennis under Björn Borgs storhetstid. Vad gällde den yngre generationen så visste de väl knappt ens vem tennislegendaren var. Nu behövde man ta till åtgärder för att locka ungdomar till klubben. 

Styrelsen hade fått in ett förslag med önskemål om en padelbana. De tittade därför lite närmare på vad detta skulle kunna innebära, särskilt i form av kostnader. Vad gällde utrymme så skulle de kunna lägga ner minst en av de befintliga tennisbanorna, för att istället bygga padelbana där. 

De hittade ett svenskt företag som erbjöd byggnation av padelbanor. Faktum var att hela tillverkningen skedde i Sverige. Det kändes bra att kunna gynna ett lokalt företag i stället för att köpa padelbana från Sydeuropa där de flesta andra leverantörer fanns.

 

köpa padelbana

Många val att göra

Den svenska producenten angav dessutom att deras banor byggdes av material som var anpassat för det nordiska klimatet. Det var stål och härdat glas som skulle tåla kalla vintrar. På företagets webbsida kunde man “bygga” sin egen padelbana. Man utgick från det billigaste standardutförandet, som dock även det verkade vara en solid konstruktion. Sen kunde man göra olika tillval.

Alla tillval kostade så klart extra så det gällde att tänka till kring vad som var viktigast för att inte budgeten skulle överskridas. Svartlackerat stål var till exempel standard. Ville man ha galvaniserat stål eller annan färg på lacken så blev det en slant till som skulle hostas upp ur föreningens finanser.

Styrelsen kom snabbt fram till att standardutförandet för utomhusbana var fullt tillräckligt. Det var däremot inte särskilt stor skillnad i pris mellan dubbelbana och singelbana, så det var lika bra att ta den större varianten. Det hade de plats till.

Fler nyheter