Bli en bättre chef – köp en ny lagervagn

27 april 2022 lily_hansen

editorial

I efterhand måste Bengt erkänna att det var dumt att han inte såg över arbetssituationen på lagret tidigare. Han hade ingen aning om att hans personal sprang runt och bar på tunga paket manuellt. Hade han vetat det hade han såklart satsat på en och annan ny lagervagn för länge sedan. Ingen vill ju vara chef för en arbetsplats med dåliga arbetsförhållanden.

Först blev han mycket fundersam över varför hans annars så intelligenta medarbetare valde att inte använda sig av de befintliga lagervagnarna, men så gick han bort till den delen av lagret där vagnarna stod, och drog ut dem en efter en. Inte så konstigt att de stod oanvända. Hjulen var ju kaputt på dem allihop.

 

Nya lagervagnar höjer humöret på personalen 

Att investera i nya lagervagnar var nog det bästa Bengt har gjort på länge. Sjukanmälningarna uteblev och humöret steg bland personalen. Det var nämligen betydligt lättare att frakta de tunga paketen på lagervagnar än att kånka runt på dem i famnen. Du som också letar efter en ny lagervagn kan hitta den här: https://www.glasmek.se/nya-produkter/vagnar 

Ärligt talat hade Bengt lite dåligt samvete ett bra tag efter att han upptäckt fadäsen med alla de trasiga lagervagnarna. Han funderade också över varför ingen ur personalen kommit och klagat. Han landade i att de nog tyckte för mycket om honom som chef för att störa honom med så dystra saker som krav på nyinvesteringar. 

ny lagervagn

Bra chefer, bra relationer

Om den analysen var sann eller ej kan låtas vara osagt. Det kan finnas många anledningar till att medarbetare undviker att prata med sin chef, även om frågor som rör deras arbetsmiljö. En anledning kan vara att Bengt kanske inte var en så bra chef som han själv trodde, trots allt. En bra chef ser till att ha bra och professionella relationer med sin personal. 

Fler nyheter