Brandtätning handlar om trygghet

25 oktober 2021 patrick_pettersson

Det är förödande att se hur mycket en brand kan ställa till med. Den kan verkligen förstöra ens hela hem och ta allting som kommer i kontakt med den. Bränder har och kommer nog alltid vara något av det värsta som kan hända en. 

En brand kan starta av sig själv. Vi lever i en värld full av tekniska saker. Trots att vi kanske inte använder laddare, m.m. på nätterna så finns risken. Det kan vara en liten gnagare som biter på fel sladd. 

Många bränder är tyvärr anlagda också. Alla förstår inte hur förödande och allvarligt det kan bli med en brand. Många av våra hus i Sverige är trähus, en del äldre och en del nya. De äldre husen har ofta inget brandskydd. Ett hus i trä utan brandskydd, det säger sig själv att det går snabbt. 

Bor du i ett äldre hus behöver du inte frukta för det. För det är helt möjligt att göra ett brandskydd där, som en brandtätning

 

 

Vad gör brandskyddet?

I alla hem bör man ha brandlarm. Dessa kan verkligen vara en livräddare då de varnar om det brinner. Den varningen behöver man. Men det är inte alltid den räcker till. Många gånger är det inte elden i sig som tar ett liv, utan det är röken. 

Om man har ett brandskydd som brandtätning så förhindrar den både rök och eld att sprida sig. Den stoppar inte det helt, men den bromsar det väldigt mycket, så chanserna för dig att ta dig ut blir större. Tiden räcker mer. 

Man kan till och med ha sådan tur att brandkåren hinner komma och släcka branden innan den slukar hela huset. Ett bra brandskydd är värt varenda krona man lägger på den. Har du inget brandskydd idag, så bör du direkt sätta dig och kolla efter det.

Fler nyheter