Butiksskyltar i Malmö ska aldrig förbjudas

17 februari 2022 lily_hansen

editorial

Hur skulle egentligen Malmö se ut om det inte vore för butiksskyltar? En mardröm. Det är sanningen. Det skulle vara en fullständig mardröm att vandra runt i Malmö om det inte vore för butiksskyltar. Eller rättare sagt den information som butiksskyltarna förmedlar.

Bara föreställ dig hur det skulle vara att gå in på köpcentret Emporia i Malmö om butikerna inte var utsmyckade med skyltar som berättade vilka det var. Det finns omkring 150 butiker i Emporia på över 70 000 kvadratmeter. Vill du verkligen gissa dig fram till rätt butik genom att gå in och kolla och fråga i varje enskild affär? Eller vill du hellre ha bekvämligheten med en butiksskylt som hänger utanför som berättar om du har kommit rätt eller inte?

De flesta är smarta nog att välja det senare alternativet. Det förstår butikerna också. Därför ska man aldrig underskatta en riktigt bra butiksskylt. Och råkar du vara en butiksägare utan skylt och läser detta kanske du skulle prova att googla “Butiksskyltar Malmö” för att få lite inspiration.

 

Butiksskyltar Malmö

 

Fortsätt att utveckla skyltar

Som sagt, butiksskyltarna ger människorna bekvämligheten att inte behöva gissa sig till vad en butik innehåller. Informationen förmedlas redan i samband med skyltningen. Det här gäller egentligen alla typer av skyltar. Även sådana som inte hänger i eller på butiker. Men för sakens skull avgränsar vi ändå ämnet till att handla om just butiksskyltar i Malmö. Det blir helt enkelt mycket enklare så.

Du får helt enkelt hoppas på att världen, och i synnerhet Malmö, inte en dag stoppar alla butiksskyltar. Att det inte kommer någon ond regering som bestämmer sig för att den yttrandefriheten inte ska få lov att finnas. Hemska tanke. Hoppas det aldrig händer. Hoppas istället att butiksskyltarna kan fortsätta att utvecklas för att fortsätta att underlätta för alla malmöbor. Annars är de riktigt illa ute.

Fler nyheter