En kartongresare är som tomtens verkstad

19 oktober 2020 lily_hansen

För alla delar i en produktionslinje finns det en maskin. Så om man tänker sig vad som krävs för att produkten ska hamna i ett bra emballage och sedan packas samt skickas iväg, så är det en maskin för alla steg på vägen. Lite som tomtens verkstad men med tekniska lösningar istället för alla nissarna.

Tänker man på en kartongresare så kan det nästan kännas konstigt att man ska investera i en så pass enkel maskin. Den har ju endast till uppgift att vika ihop en kartong. Men om man ger sig på att själv manuellt vika en kartong så är det inte så lätt och tar ganska lång tid. 

Tänker man sedan att man ska göra detta åtta timmar om dagen, fem dagar i vecka och med rejält mycket snabbare tempo än man gjort. Ja, då börjar kartongresaren se mer och mer attraktiv ut.

 

Plats för allt

Om man har möjlighet så är det absolut bästa att bygga en fabrikslokal efter att man har planerat hur produktionslinjen ska se ut. Man bör även ha full koll på alla maskiners storlek och positioner mot varandra. På det sättet får man en lokal där all yta nyttjas optimalt.

 

 

Men om man redan har en yta så är det sällan några problem att kunna lägga till en maskin som reser kartonger. Det är en förhållandevis mycket liten och smidig maskin som tar en liten yta i besittning. Något som nästan alltid går att klämma in var det än behövs.

 

Inte att förglömma

Ju färre delar en maskin har desto mindre kan gå sönder. Men det innebär inte att man kan glömma bort maskinen helt. När man köper maskiner till sin produktionslinje så får man också råd gällande service och vad som händer om man behöver reparationer. Håller man alla råd och följer bruksanvisningen så förhöjs också maskinens livslängd.

Fler nyheter