Flexibilitet och hållbarhet med glassystem för tak och fasad

13 februari 2020 lily_hansen

Naturligt dagsljus är extra viktigt för oss som bor i Norden, vilket gör att de som kan gärna investerar i stora panoramafönster, inglasade uteplatser och/eller uterum. Arkitekturen för både hem och offentliga platser såsom arbetsplatser, kontor och gallerior ses allt oftare med glassystem för fasader eller mellanbyggnader. Detta för att släppa in det så livsviktiga och humörhöjande ljuset. Att kunna tillbringa en heldag i ett affärskvarter utan att behöva ge sig ut i den vintriga, svidande vinden, tilltalar de flesta, likväl som vi vill slippa att svettas inomhus om sommaren.. Dessutom har glaset mängder av andra fördelar såsom att det är energibesparande.

 

Moderna fastigheter med glasfasader bra ur hållbarhetsperspektiv

Att ett glassystem för fasaden håller ett lågt U-värde, det vill säga isoleringsvärde, är nödvändigt. Det innebär att temperaturen hålls jämnare, att energiförbrukningen blir lägre och att byggnaden uppnår ett bättre inomhusklimat. Tack vare det låga U-värdet krävs alltså mindre uppvärmning och mindre nedkylning, vilket i sin tur är bra för ekonomin, så en glasfasad eller ett glastak visar sig vara en väl värd investering. När du väljer leverantör så se först och främst till att det är CE-märkt – det innebär att det är säkert för vattenläckage samt att det är godkänt i tester av lufttryck. För ett glassystem är så klart inte enbart glas, utan även stomme och fogar.

 

 

Säkerhet och skönhet

På marknaden idag finns flertalet leverantörer och som alltid bör du undersöka tidigare projekt och referenser, samt kontrollera att systemen är laboratorietestade och godkända. Att de till exempel står pall vid seismisk aktivitet så som en jordbävning eller liknande. Det går att skapa oändligt många exklusiva fasader eller taklösningar med hjälp av glas. Låt fantasin flöda, kreativiteten tala och kontakta en leverantör med bred erfarenhet och goda referenser av just glassystem för fasader som exempelvis https://www.upglaze.se/.

.

Fler nyheter