Har du en bra miljö på din arbetsplats?

29 oktober 2019 Charlotte Kristiansson
Har du en bra miljö på din arbetsplats?

Det är många personer som lider av huvudvärk på jobbet. Ibland kan det vara värt att tänka över om arbetsmiljön man sitter i är optimal. Det är flera saker som påverklar detta. Dels är det bland annat om lufte är bra, att den är tillräckligt ren. Det är såklart inte ditt ansvar som medarbetare att hålla koll på detta men tyvärr är det så att inte alla arbetsgivare har 100% koll på arbetsmiljön. Luftkvaliteten påverkas delvist av om städningen utförs korrekt på kontoret, se bland annat http://www.stockholmsallstad.se/ . Andra saker som också påverkar arbetsmiljön och luften är bland annat om det luftas ut ordentligt på kontoret och om ventilationen fungerar optimalt.

plant

Du kan själv förbättra din arbetsmiljö

Du kan till dels själv förbättra din arbetsmijö eller snarare se till att du mår bra medans du är på jobbet. En sak du kan göra för dig själv är att bland annat ta en promenad i lunchpausen. Det friskar upp och ger ny energi till hjärnan.

 

Något annat som sägs förbättra inomhusmiljön är att inte skruva upp elementerna för mycket. Det är bättre att ta en extra tröja på sig istället. 

 

Om du arbetar tillsammans med rökare så kan det vara en bra idé att be dem hänga av sig ytterkläderna när de kommer in på kontoret så att de undgår att ta med sig skadliga partiklar in på kontoret. Du kan även föreslå till din chef att ni skaffar extra mycket plantor till kontoret. Det är väldigt bra för inomhusmiljön. Sist men inte minst finns det faktiskt speciella apparater som mäter kvaliteten på inomhusluften. Såklart ska din arbetsgivare göra detta men om du misstänker att så inte är fallet finns det som nämnt många saker du själv kan göra.

 

Fôljer du dessa råd är du en bra bit på väg mot ett bättre inomhusklimat på din arbetsplats!

Fler nyheter