Pumpservice i Stockholm – med fokus på precision

14 juni 2022 lily_hansen

editorial

Det finns många olika system för ytbehandling där ytan av ett material behandlas för att få vissa egenskaper. En del typer av ytbehandling ger produkter man träffar på i vardagen, som förzinkad spik eller kromade billyktor. Annan ytbehandling ger material egenskaper som passar deras funktion som komponenter i maskiner. Oavsett typ av ytbehandling är ytskikten ofta mycket tunna och processen kräver precision hos de maskiner som används. 

En precis tillverkning ges inte minst av ett system med pumpar som kan utföra dosering med hög driftsäkerhet och noggrannhet. För en jämn ytbehandling duger det inte att pumpen doserar ut kemikalier på måfå. 

 

Förutsägbara pumpar

Pumparna är på många sätt kärnan i ytbehandlingsindustrin där kemikalier ska hållas i exakt rätt koncentrationer. Pumparna ska inte bara vara möjliga att kalibrera med stor exakthet, de ska också ha förmågan att klara av sin uppgift i en skakig miljö med vibrationer och pumparna ska ofta klara av frätande vätskor. Med modern teknik så finns det idag pumpar som klarar av alla dessa krav. 

Många pumpar är idag högteknologiska och har en mikroprocessor som gör det möjligt att programmera olika arbetsscheman. Med touchscreen kan man dessutom lätt navigera mellan olika menyer och inställningar. Kika in på pumpservice i Stockholm för att se olika alternativ. 

 

pumpservice - pumpar

 

Pumpkontroll på avstånd

Men även om man ibland faktiskt står vid pumpen och gör inställningar, är det ofta man inte hinner springa runt bland olika pumpar för att trimma ytbehandlingen. En modern pump kan idag kopplas upp till internet och det möjliggör en helt annan kontroll. 

Genom att samla olika pumpar i ett kontrollsystem så kan man styra pumparnas aktivitet på avstånd. Det gör att man kan synkronisera pumparnas arbete, men även övervaka processen så att man snabbt ser om någonting är galet. Med modern teknik så blir driftsäkerheten hög, skötseln enkel och det ger i slutändan perfekta omständigheter för en högklassig ytbehandling.

Fler nyheter