Rätt ventiler inom företaget

30 november 2020 jonas_olsson

Ventiler är en funktion som till och med finns inom människokroppen. Det är en konstruktion som kan ha olika funktioner. Grundfunktionen med en ventil är att den ska släppa igenom något men inte släppa tillbaka det igen, som ventilerna i ett hjärta.

Men däremot finns det ventiler som har ett likadant flöde åt båda håll, som ventilerna i ytterväggarna på hus exempelvis. Det finns också ventiler som samtidigt har en renande effekt där man sätter i filter som tar upp smuts, damm och annat som man vill ska hindras att gå genom flödet.  

 

En viktig funktion

Det är viktigt att man får rätt ventiler för rätt funktion och därför finns det företag som installerar ventiler men som även ser över hela flödet hos kunden. På det sättet kan man få ett extra öga som kan se om förbättringar eller förändringar kan ske som kommer öka kapaciteten och säkerheten.

 

 

Man kan även ge råd gällande vilken, eller vilka, ventiler som kan passa bäst och var i flödet som de ska sitta. Det är en mycket värdefull tjänst som kan bespara företaget mycket arbete, bekymmer och kostnader.

 

Manuell eller automatisk

En del ventiler vill man ska fungera antingen automatiskt eller genom manuell styrning och avstängning. Vilken typ av ventiler man väljer beror på vilket system man har och hur man väljer att lägga upp sitt flödessystem. Har man ett manuellt system så kan man i förlängningen spara pengar på att byta ut det mot ett annat system. Personalen kan då antingen minskas eller så kan man sätta in andra arbetsuppgifter istället.

Med dagens digitala och trådlösa teknik så kan man göra mycket från ett kontrollrum istället för att vara ute fysiskt i produktionen. Det är även ett sätt att minska skaderisken som alltid föreligger när man rör sig i industribyggnader med höga temperaturer och farliga ämnen.

Fler nyheter