Rensa ut det som tar plats

04 mars 2020 patrick_pettersson

När det är dags för flytt eller bara grovstädning hemma kan man inse att man har flera möbler som man egentligen velat göra sig av med men inte vetat hur. De kan ha försvarats i källaren eller på vinden i flera år för att man inte riktigt vet om man kommer vilja använda dessa igen. Kanske har man funderat på att sälja eller skänka bort, men inte riktigt kommit till skott. När det sen blir dags för en flytt eller en riktigt ordentlig städning ploppar dessa grejer upp helt oväntat. Då är det dags att ta tag i problemet som tidigare bara tryckts undan. 

 

Hyr en container

Om man har så mycket stort som man bara vill bli av med kan det vara smidigt att hyra en stor container för att kasta allt det här i. Då slipper man köra hela vägen till en återvinningscentral eller göra sig något större besvär. Man behöver heller inte fundera över vad som ska sorteras, utan allt kan kastas i samma container. Det här är även ett alternativ för bostadsföreningar som har årliga vår- och höststädningar. Då placeras containern utanför huset och så får de boende en chans att göra sig av med gammalt skräp som tar upp plats i förråden. 

 

 

Smidigt vid städning av dödsbo

Har man ansvar för ett dödsbo som man behöver rensa ur bör man också överväga att hyra en container. I ett dödsbo finns det vanligtvis en hel del möbler, som man själv kanske inte har möjlighet eller rum att förvara hemma hos sig vare sig i källare eller på vind. Då kanske det bästa alternativet är att göra sig av med dessa på en gång, innan det blir till ett större projekt. För att hyra container i Växjö finns det ett företag i Alvesta som gärna hjälper till.

 

Fler nyheter