Säkra kort och nycklar

21 oktober 2020 lily_hansen

För de flesta av oss fungerar det automatiskt. Vi låser dörren när vi går hemifrån, använder kanske sedan någon form av nyckel för garage och bil, eller cykel. På gymmet är det hänglås på skåpet som gäller i många fall, på jobbet en skrivbordslåda med lås. De flesta behöver inte fundera så mycket på säkerheten och tryggheten. Men det är bra och betryggande att det finns andra som har det som sin specialitet.

Är ditt hem din borg?

Det är när något avviker från vardagsrutinerna som vi behöver fundera på nycklar och andra säkerhetslösningar. Ibland behöver du släppa in någon som städar ditt hem, en vaktmästare som ska kolla något eller kanske en hantverkare som bygger om. Då blir det ofta uppenbart att du vill känna dig säker med hur din nyckel hanteras så du slipper sitta och oroa dig där du befinner dig. 

 

 

Det kan vara en god idé att tala med grannarna, samfälligheten eller bostadsrättsföreningen innan något obehagligt inträffar. Det kanske är dags för en uppdatering av det nuvarande systemet. Eller varför inte ta och kontakta någon som är proffs på säkerhetssystem i örebro

Korta eller längre perioder

Nu finns alla möjliga lösningar att ta del av. Kanske behöver du bara hjälp under en period, om du lämnar ditt hus eller ditt kontor? Då kan du välja en interimslösning eller testa något som kanske sedan blir permanent. Är du ansvarig för en skola, ett studentboende eller en arbetsplats finns det mycket att diskutera och många smarta versioner av lås och nyckel tillgängliga. 

En porttelefon kombinerad med kamera är överkomlig och en standard. Eller en kombination av appar, kodlås och nycklar. Bara möjligheten att få prata med någon som har uppdaterade kunskaper om både digitala och andra lösningar skapar trygghet. Det är omöjligt att hänga med i allt som sker inom området.

Fler nyheter