Skaffa ditt eget minireningsverk

30 november 2021 william_eriksson

editorial

Man kan bosätta sig var som helst. Där behöver inte ens finnas ett avlopp, för den detaljen kan du lösa själv. Du installerar ett eget minireningsverk på tomten och får din egen lilla avloppsanläggning.

I ett fritidshus där du inte är så ofta kan du också ha ett minireningsverk. Det fungerar bra och luktar inte illa även om du inte tillför vatten på ett halvår. Man har gjort tester och detta minireningsverk är verkligen en tillgång i sommarstugan.

 

Dela på kostnaden

Är ni flera som har små stugor kan ni dela på kostnaden för ett minireningsverk. Ni kan då beställa en lite större modell. Det är en bra idé, för anläggningen är driftsäker och kostnaderna är låga.

Tycker du att detta verkar vara en bra idé, ska du kontakta ett företag som säljer dessa minireningsverk. Då har du en fungerande avloppsfunktion och slipper bekymmer, för den håller sig fräsch. Du kan också prata med dina grannar och föreslå dem att också skaffa det. Det är en modern, trevlig och bekväm anläggning, som är både lättskött och praktisk. 

 

image

 

Olika delar i minireningsverket

Ditt minireningsverk är komplett med styrbox, pump, tank, kompressor och mikroprocessor. Själva materialet i minireningsverket är polypropylen. Du behöver inte gjuta något fundament i betong eller göra något extra, eftersom det finns en integrerad förankringsplatta.

Det är praktiskt att använda genom att det finns lyftöglor. Denna anläggning är konstruerad för din bekvämlighets skull, och den ersätter primitiva utedass. Alla praktiska informationer får du från leverantören, och du kan tryggt göra som flera andra och beställa ett minireningsverk som underlättar för dig i sommarhuset.

Skaffa dig ett lättskött minireningsverk som du kan placera var som helst, hur öde huset än ligger. Det bästa är att du får en total frihet och kan till och med bo på en öde ö, långt från närmaste kommunala avlopp.

Fler nyheter