Snabbare bokföring förändrar hela verksamheten

28 november 2021 william_eriksson

editorial

Många väljer att bli egenföretagare för att få vara sin egen chef. För att få friheten att jobba när man själv känner för det. Ibland kanske man har idén om att man till och med ska jobba mindre än om man vore anställd. Och det hade man säkert gjort. Om det inte vore för en sak. Bokföringen. Den där bokföringen som tar så lång tid och som ständigt återkommer. Den går liksom inte att komma från. Tänk om det hade funnits ett sätt att få den att gå snabbare.

Snabbare bokföring hade fört med sig väldigt många fördelar. Om du inte hade behövt lägga lika mycket tid på siffror och kvitton så hade du kunnat ägna desto mer tid på att utveckla företaget. Eller på att vara ledig, om det nu var det som var anledningen till att du valde att bli egenföretagare. Bokföringen ligger dock ofta som en blöt filt över hela verksamheten när det tar upp energi, kraft och inte minst din tid.

 

image

 

Lägg inte mer tid än nödvändigt

En sak som kan bidra till snabbare bokföring är förstås systemet du använder. Om du fortfarande bokför allting med papper, pennor, fysiska kvitton och pärmar är det inte så konstigt att det går långsamt. Idag finns det flera, och bättre, digitala alternativ att använda sig av som effektiviserar processen. Som gör att du inte behöver lägga alla de dr långa och många timmarna på bokföring. En bokföring som aldrig verkar ta slut någonsin.

En snabbare bokföring förändrar förstås precis allting. Det gör att villkoren för hela verksamheten förvandlas till det bättre. För ärligt talat, oavsett hur mycket man tycker om siffror, miniräknare och tabeller vill man väl inte lägga mer tid än nödvändigt på bokföring? Varför välja ett långsamt alternativ när det finns ett snabbt? Som dessutom är tillgängligt just för dig.

Fler nyheter