Snabbare bokföring med konteringsprogram

27 juni 2022 jonas_olsson

editorial

En företagare som du har säkert koll på att det där med bokföring inte är någon enkel sak. Det är svårt att få rätt, och om det blir fel är det svårt att rätta till. Ofta är den mänskliga faktorn inblandad. Men det finns ett sätt att komma runt problemet, med snabbare bokföring som välkommen sidoeffekt: konteringsprogram.

Självklart gör ett system där misstagen blir färre också att uppgiften tar mindre tid. På så sätt blir bokföringen snabbare med hjälp av ett konteringsprogram. Men det kommer också gå snabbare att bokföra i och med att ett konteringsprogram gör konteringen helt automatiserad. Du kan alltså nästan helt stryka tidsåtgången för verifikationer och kontering. Det sker på automatik.

 

Det är rätt när det är lätt

Kanske tvekar du inför att automatisera din kontering. Måste inte en verifikation passera några mänskliga ögon? Jo. Och det gör de såklart också. Men i kedjan mellan utgift och intäkt till den färdiga redovisningen är det ofta fler par ögon inblandade än vad som faktiskt behövs. De anställda som inte arbetar på ekonomiavdelningen, till exempel. 

Det finns egentligen ingen mening med att de ska hålla på och redovisa sina utgifter. Det borde räcka med att utgiften finns på kontot, och att det syns till vilken mottagare pengarna gått. Ett konteringsprogram kan fixa resten, utan att din personal behöver bry sig om något annat än sina faktiska arbetsuppgifter.

 

snabbare bokföring

 

Snabbare bokföring per automatik

Säkert har du redan ett bokföringsprogram på plats som underlättar arbetet med själva bokföringen. Konteringen är ett steg innan det i kedjan. Och även där kan du alltså spara tid och pengar genom att låta ett automatiserat system ta hand om arbetet.

Ta en vända förbi ekonomiavdelningen nästa gång du är på kontoret. Fråga dem hur mycket tid de tror konteringen tar varje månad. Du kanske blir förvånad över att det är så mycket. 

Fler nyheter