Tiden är kommen för neonskyltar i Malmö

29 september 2021 patrick_pettersson

Att Malmö är en expansiv stad som börjat nosa på att vara en riktig storstad är nog ingen nyhet för dig som bor där. Men det kan vara svårt för en besökare utifrån att få syn på. Det råder helt klart brist på det där som signalerar “storstad” mer än något annat: bright lights, big city. Fram för fler Neonskyltar i Malmö.

Neonskyltar till både konditori och BRF

Alla invånare i en stad har ansvar för stadsbilden. Här gäller att tänka stort. Det är inte bara de stora aktörerna som Malmö Opera, KB eller Åhléns som behöver satsa. Både mindre etablissemang och till och med boende i Malmö innerstad har alla möjligheter att öka på storstadspulsen genom att sätta upp några blinkande neonskyltar på fasaden. Kanske en idé att ta upp på nästa möte med bostadsrättsföreningen? 

Och kom ihåg att ingen insats är för liten. Vill du inte göra åverkan på fasaden kan du beställa skyltar i rimlig storlek och luta dem mot fönstren ut mot gatan. De flesta återförsäljare av neonskyltar erbjuder produkter i samtliga format. Lilla Chicago behöver steppa upp och lysa upp det skånska vintermörkret på alla sätt som går. Glöm inte att neon även kan vara konst, och i så fall kan du hitta offentlig finansiering.

 

Satsa hårt i neon

Möjligen är “fake it ‘til you make it” applicerbart här. Om Malmö skulle lyckas framstå som en puttrande gryta till storstad rent visuellt finns alla möjligheter att faktiskt växa i verkligheten också. Staden skulle mycket väl kunna konkurrera ut Köpenhamn som regionens huvudstad, om skåningarna bara lade manken till. 

Det är dags att sluta drälla på Möllevången och ta tag i Sveriges tredje största stads image. Neonskyltar är bara ett steg på vägen, men ett nog så viktigt steg. Det gäller att se möjligheter där andra bara ser Nobeltorget. 

Fler nyheter